U gaat toch niet over één nacht ijs?Een nieuw huis kopen, dat is iets wat u niet zomaar even doet.
U bent immers van plan, in de meeste gevallen, er heel wat jaren van uw leven door te brengen. Dus onderwerpt u de woning aan een grondige inspectie, of meerdere, en bekijkt u of de ligging wel precies aan uw eisen voldoet.


Is er een supermarkt in de buurt, kunt u uw hond lekker laten rennen in een nabijgelegen park en is er dichtbij een goede school voor de kinderen? Slechts een paar van de vele overwegingen die u moet maken, voor u overgaat tot de aankoop van een woning.

Als het huis in kwestie helemaal naar uw zin is, komt het zakelijke gedeelte van de aanschaf om de hoek kijken. Het is tijd om de financiering rond te maken. Tenzij u zelf een hypotheekadviseur bent, is het niet eenvoudig een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en onmogelijkheden.

Om te voorkomen dat door het enorme aanbod van hypotheekvormen de moed u in de schoenen zakt, hebben we op deze website de belangrijkste soorten op een rijtje gezet.

Zo kunt u snel zien wat een bepaalde hypotheekvorm precies inhoudt en of deze u aanspreekt en bij uw persoonlijke situatie past. Het overzicht bekijken is een eerste stap op weg naar de definitieve aanschaf van uw droomhuis.